Georges Hall Entertainment Area

About This Project

Outdoor Entertaining Project

This project started off as a pretty stark backyard. It was due for some TLC. Our client was lovely and always made sure we were fed and caffeinated in the mornings! The pool area coping was something that our client liked and wanted to keep. Already having the red bricks on the house and garage, plus adding a merbau deck, she wanted to offset the colour with a beige tile.

As the client had found the tiles they wanted, we sourced them for her and got cracking on the rear yard. We modified the coping to allow the new pavers to flow into the pool. The stratco pergola is installed with rafter brackets giving the entertainment area some airflow with enough light. It also creates enough height to install fans where the table sits.

The pool’s filtration system needed to be covered until we gave it a merbau home. Finishing off the project we had glass balustrades installed with outdoor blinds and ordered some thick bamboo fencing up from Melbourne. The best thing about the bamboo is you can keep up with the maintenance year by year to keep a fresh look.

Our client referred us to their neighbour, and we completed a transformation on the front of their property too!